Blog

April 2020

Bemærk – jeg starter en ny gruppe med første møde den 26.8. 2020. Læs mere her.

September 2019

Min lille “blog” er virkelig tynd – der er gået to år siden jeg skrev sidst. Nu er jeg nødt til at skrive dette.

Jeg møder børn og unge mennesker som er bange. janko-ferlic-specialdaddy-MIUqc2mmdBA-unsplashBange for fremtiden. Al denne klimasnak. Ja, vi skal være ansvarlige, vi skal passe på naturen, på kloden, etc. Men lad nu vær med at skabe frygt i børnene, prøv at skærme dem fra alle de sorte nyheder. Børn skal ikke udsættes for denne katastrofe tænkning. Pas nu på de små.

Og hvordan kan man være optimistisk? Jeg kan være optimistisk, fordi jeg tror på det gode. Jeg tror på, at der er mere mellem himmel og jord, om man kalder det Gud, Universet, Moder Natur, det er ikke så afgørende. Netop denne tro gør, at jeg ikke behøver være helt fortvivlet over klimaændringer. Ja, der sker naturkatastrofer, ifølge beregningerne går det ned ad bakke for kloden. Men heldigvis er vi ikke de eneste der styrer livet. Der er mere. Der er noget større end os. Ikke nødvendigvis noget udenfor os, nej. Det, der er større end os har denne evne til at flytte bjerge, til at skille vandene, til at udføre mirakler. Jeg ved ikke præcist, hvordan det skal kunne gå med klimaet. Men ved at holde kontakten til det sted, hvor vi alle er forbundet, til det transcendente, kan jeg føle mig rolig og glad trods klimaændringer og trods andre udfordringer.

Jeg appellerer til dig som har børn omkring dig. Prøv at finde ro i dig selv og skærm dine børn fra katastrofetænkningen. De har ikke samme forsvarsmekanismer til at beskytte sig med som vi voksne har, derfor bliver de mere påvirket og kan blive direkte skadet af klimasnakken.

December 2017

Lad december blive den lyse måned!
Lad dig inspirere af at jul er kærlighedens tid. Spred kærlighed omkring dig og bring noget positivt til dine omgivelser i denne tid, hvor mange føler sig stressede. Send et smil til dem du møder på din vej, giv blomster til nogen du holder af og som måske har brug for ekstra omsorg.

Måske kan mit yndlingscitat fra poeten Rumi inspirere dig:

Let people catch something from your heart
that will cause no discomfort, but help them to sing.

Og er du der, hvor du ikke selv føler overskud til at muntre andre op – vær den som beder om hjælp til blive løftet lidt op. Ved at udtrykke dine behov – måske om noget selskab et par timer, eller blot en snak i telefonen en aften – giver du den anden mulighed for at glæde sig over at bringe mere lys og varme i denne både mørke og kolde årstid. Tøv ikke om at bede om hjælp – om det er hos en ven, bekendt, eller ved at kontakte en terapeut. Lad de mørke måneder blive starten på en ny, lysere fase i dit liv.

Efterår 2017

Livet er tilbage i hverdagen, efter ferien og velfortjent hvileperiode. Du burde have følelsen af at være tanket op, fuld af energi og lyst til nye udfordringer – enten på jobbet, i din uddannelse, eller måske lyst til finde på noget nyt i fritiden.

efterår 2016

Parforholdet er blevet styrket af mere tid og overskud til hinanden i sommerperioden. Men for nogle har det måske været mere præget af skuffelsen over ikke at opleve nogen opblomstring af forholdet, man naturligt forventer i ferieperioden. Er interessen for hinanden falmet? Svært at nyde de øjeblikke du har alene med din partner? Så kunne det være relevant at gøre lidt ekstra nu, inden I begge bliver for opslugte af jobbet, børnene, og al den hverdagsræs som hurtigt kommer til at fylde. Husk at give jer nogle gode stunder og planlæg hvordan I få prioriteret jeres tid sammen i den kommende tid – måske med nogle hverdagsaftener uden børn, eller udvælg en weekend som kan være særlig bestemt til dyrke jeres relation. I kan også vælge komme til en enkelt parkonsultation hos mig, hvor I får plads til reflektere over det som er nu og hvad der er vigtigt have opmærksomhed på den nærmeste tid for at jeres relation er med til I begge har plads til udvikling.

Ønsker jer alle en skøn eftersommer!